Allting började med en skjorta

Historien om GANT tog sin början år 1907 när en ung man vid namn Bernard Gantmacher kom till New York från Ukraina. Han kom dit tomhänt, men fast besluten om att skapa en bättre framtid för sig själv. Här träffade han sin framtida fru Rose, som var specialist på att sy knapphål och sätta fast knappar. Bernard började arbeta med att sy skjortor åt andra varumärken och blev snart erkänd som en skicklig skräddare.

Efter andra världskriget skedde en snabb och genomgripande förändring på marknaden. Kriget hade blåst bort många av de gamla traditionerna och nya influenser strömmade in över Amerika. Bernards söner övertygade Bernard om att tiden var inne för att tillverka skjortor under sitt eget varumärke, vilket ledde till att GANT grundades 1949 i New Haven, Connecticut.

Företaget fortsatte att tillverka skjortor till återförsäljare och vann beundran för sina detaljer. Skjortorna märktes med en diamantformad fyrkant omslutande bokstaven G, vilket blev en kvalitetsgaranti och ett kännetecken för deras kunder.

GANT-skjortan stack ut med sin perfekta krage, ”the locker loop” på baksidan av skjortan som användes för att hänga upp skjortan i omklädningsrummen på Ivy League universiteten, med ”the box pleat” som gav extra bekvämlighet samt ”the back collar button” som höll slipsen på plats.

I Sverige startade de tre entreprenörerna Lennart Björk, Staffan Wittmark och Klas Käll företaget Pyramid Sportswear. Tillsammans förvärvade de rättigheterna att utforma och marknadsföra varumärket GANT utanför staterna. I slutet av 1998 köpte de tillsammans upp hela bolaget och GANT kom med åren att utvecklas till ett globalt livsstilsvarumärke med en europeisk touch. GANT ägs sedan 2008 av det schweiziska familjeföretaget Maus Frères S.A.

Idag finns GANT i över 60 länder, har fler än 700 butiker och 4 000 utvalda återförsäljare. Vi på Pondus är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment av GANTs högkvalitativa kläder och accessoarer.