Hunkydory – avslappnat, feminint och elegant

Hunkydory – avslappnat, feminint och elegant


Pondus Lexington

2016 är ett alldeles särskilt år för Hunkydory – de firar nämligen sitt 20-årsjubileum. Många år har gått sedan Ulrika och Christopher Bjercke träffades första gången och bestämde sig för att bilda ett team. Den första kollektionen blev tolv stickade plagg – alla tillverkade av ett och samma garn.
Pondus Lexington

Idag kännetecknas Hunkydory av det unga, flirtiga, rockigt avslappnade och lättburna kläderna i hög kvalitet.

– Vi har en väldigt tydlig stil med många ”Hunkydory Girls” runt om i världen som älskar vårt varumärke. Hunkydorytjejen är en upptäckande tjej som tycker om att röra sig över gränser, som inte följer normer eller regler – hon gör vad hon känner för. Hennes stil är en clash av olika kulturer, folklore får möta det urbana i storstäder som Paris och London, säger Ulrika.

Hunkydorys stil är delvis en reflektion av parets egen smak. Båda är relativt sparsmakade, men gillar detaljer och känslan för kvalitet. Stilen får gärna vara både avslappnad och lyxig.

Är du nyfiken på vad sommarens plagg från Hunkydory har att erbjuda? Kollektionen hämtar många influenser från 70-talets mode. Vi ser detaljer som spets, snörning, guldknappar, vida byxor, chiffong och fransar – för att nämna några.
Kom in på Pondus och kika, du lär inte bli besviken.