Bygg den perfekta basgarderoben med Calvin Klein

Om det är någon som kan just det där med trendiga baskläder, så är det Calvin Klein. Här har vi samlat några av våra absoluta top picks för både honom och henne. Spana in alla nyckelplagg här och hitta inspiration till just din ultimata basgarderob! Trender kommer och går, men det finns plagg som funkar genom alla säsonger och till alla tillfällen. Vi pratar självklart om basplaggen, de tidlösa nyckelplaggen som bör finnas i allas basgarderob! Genom att satsa på hållbara och lättstylade plagg kan du enkelt bygga den perfekta samlingen av baskläder, som både sparar dig tid och på sikt pengar – utan att trumma på vare sig modegrad eller kvalitet. Så hur ska man egentligen tänka när man ska sätta ihop sin perfekta basgarderob? För att guida dig rätt i har vi tagit fram våra bästa tips som hjälper dig på vägen:

Snyggt, enkelt och lättstylat

Fundera på din stil, vilka kläder du oftast använder, och vad du känner dig mest bekväm i. De bästa plaggen är de som går att kombinera med resten av dina kläder, så fundera gärna några varv på om plagget du spanat in går att skapa flera looks av. Ett par bra sittande jeans, en snygg, vit skjorta och ett skönt set är alla bra exempel på plagg som enkelt sätter stilen ¬– vilken du än är ute efter just den dagen.

Neutrala färger

Vitt, svart, grått och brunt. Tänk färger i den lugna färgskalan som enkelt kan byggas på med samma färger för en monokrom look, eller helt andra färger för att skapa kontraster. Huvudsaken är att du har en baspalett att utgå ifrån – det sparar både tid under stressiga morgnar och gör det lite lättare att matcha kläderna.

Kvalitet framför kvantitet

Investera i plagg som du kan trivas med länge – och som framför allt håller länge. Billigare kläder har ofta sämre kvalitet, vilket märks genom att de blir noppriga, tappar passformen och snabbt blir urtvättade. Det kan därför löna sig att satsa på lite mer tåliga plagg, så att du inte behöver köpa nytt lika ofta.