Retur

Returfrakt

Det är kostnadsfritt att returnera en vara/varor i alla våra fysiska butiker. Väljer du att returnera per postombud tillkommer det en returavgift på 79 kr.

Reavaror returneras till valfri Pondus butik eller online.

Ångerrätt och byten

Vår förhoppning är förstås att du alltid ska bli nöjd med dina inköp men om du av någon anledning ändå inte skulle bli helt nöjd vill vi gärna hjälpa till.
Observera att en vara måste vara oanvänd och ha kvar alla produkttaggar för att godkännas som retur. För underkläder och strumpor gäller ånger- och bytesrätten endast om plomberingen är intakt.
Du kan enkelt använda vår bifogade retursedel, annars finns det ett standardformulär att hämta från Konsumentverket

Byte eller retur i butik (inga avgifter tillkommer)

Det går att returnera varor som är köpta online i alla våra butiker. Beställd och oanvänd vara kan bytas och returneras inom 14 dagar efter att varan är uthämtad eller mottagen. Vid byten i butik tar du med varan, din orderbekräftelse samt legitimation till butiken, där får du hjälp av vår personal.
Har du köpt varan i någon av våra butiker kan du inte returnera den online.

Eventuell rabatt använd på returnerad vara är förbrukad och flyttas ej över till annan vara.

Byte via webbshoppen (inga avgifter tillkommer)

Beställd och oanvänd vara kan bytas inom 14 dagar efter att varan är uthämtad eller mottagen.
Om du vill byta några av varorna du beställt via webbshoppen fyller du i returblanketten som följer med i paketet. Förslut sedan emballaget ordentligt och klistra på den bifogade returfraktetiketten. Därefter lämnar du in paketet på valfritt DHL-ombud, sök här för lista över DHL-ombud. Om du byter mot andra varor står vi för returfrakt och fraktkostnaden för dina nya varor.

För att byta en vara, skicka in den välemballerade varan till:

Pondus Torp AB
Torp 16
451 76 Uddevalla
Sverige

Retur via webbshoppen (tillkommer 79 kr i returfrakt)

Beställd och oanvänd vara kan returneras inom 14 dagar efter att varan är uthämtad eller mottagen.
Fyll noggrant i all information på retursedeln och lägg i paketet. Använd gärna originalemballaget, se till att försluta förpackningen ordentligt och sätt på den bifogade returfraktetiketten. Därefter lämnar du in paketet på valfritt DHL-ombud, sök här för lista över DHL-ombud. När du returnerar en vara debiteras du en kostnad på 69 kronor, avgiften regleras i efterhand. Har du några frågor gällande din retur, kontakta Pondus kundsupport. kundservice@pondus.eu
Så snart din retur blivit administrerad får du en bekräftelse via mail. Vi arbetar så snabbt vi kan med att administrera din återbetalning som ska ske senast 14 dagar från att vi mottagit varan.

För att returnera en vara, skicka in den välemballerade varan till:

Pondus Torp AB
Torp 16
451 76 Uddevalla
Sverige

Kom ihåg! Har du köpt varan i någon av våra butiker går det inte att returnera den online.

Retur av kampanjvara

Vid retur av minst en vara vid flerköps-kampanjer (till exempel 3-för-2) gäller följande:

  • Om du returnerar den vara/de varor som du fått på köpet sker ingen återbetalning av pengar.
  • Om du returnerar en eller flera av de varor du betalt för sker återbetalning så att du betalar för de produkter du väljer att behålla.